Mange mennesker bruger ikke nok tid på at udvælge de helt rigtige gardiner til boligen. Ofte bliver det nedprioriteret og kommer i sidste række, men det er faktisk ikke altid nogen god idé. De rigtige gardiner kan nemlig hæve æstetikken i din bolig. Bliv klogere på valg af gardiner her.

Et gardin kan ændre rummets udtryk

Når du skal vælge gardiner, har du mulighed for at ændre rummets udtryk radikalt. Det betyder, at du bør vælge gardinerne i rummet med omhu, hvis du vil være sikker på, at du ender med de helt rigtige. Der er mange forskellige modeller, som du kan vælge mellem, men ikke desto mindre bør du bruge tid på at vælge de helt rigtige.

Det kan eksempelvis være en god idé at kontakte en gardinbus på Sjælland, eller hvor i landet du er bosiddende, som kan komme ud til din adresse med forskellige vareprøver. På den måde får du mulighed for at se, hvordan gardinerne vil se ud i din bolig, før du låser dig fast på én bestemt model.

Gardinerne skal matche dine vinduer

Hvis du vælger gardiner, som ikke passer til dine vinduer, får du et rodet udtryk i hjemmet. Det er derfor en god idé at vælge gardiner på baggrund af designet på dine vinduer. Her er det naturligvis først og fremmest selve formen på vinduerne, du skal tage udgangspunkt, men det er slet ikke det eneste.

Du bør også forsøge at finde gardiner, som passer til selve vinduets design. Det kan eksempelvis være, at du har ældre og klassiske vinduer i din bolig – så er det ikke nogen god idé at vælge persienner, som er en mere moderne løsning. Her bør du i stedet vælge et stofgardin, der er mere klassisk i sit udtryk.

Herudover er det en god idé at tage udgangspunkt i den øvrige indretningsstil i dit hjem. Kan du eksempelvis godt lide moderne indretningsstil, så kan persienner godt gå an, mens den mere klassiske og traditionelle indretningsstil måske vil have bedre af en anden gardinløsning. I sidste ende er det væsentligste, at der bliver skabt en rød tråd.